Friday, January 2, 2009

blank

anda stuju dgn kenyataan ini?

"setiap wanita yg hamil itu mempunyai alahannya yg tersendiri dlm erti kata lain alahannya berbeza ant sorang dgn sorang yg lain.tp ada juga yg terkecuali dari terkena alahan itu"

persoalannya??

kenapa aku diminta berlakon utk menjadi kuat sdgkan aku mmg tak mampu nk jd kuat?

kenapa aku diminta menjadi seseorang yg mcm org lain yg terlepas dr terkena alahan itu sedangkan aku mmg terkena alahan itu?

kenapa aku yg jd mangsa senyap seribu bahasa hanya kerana itu.

i'd tried to do my best but i cant gave the best

berat mata memandang berat lg bahu yg memikul. aku tak mntk pun sumer ni jadi.

argh! what the hell is going on the 2nd day of this new year!

i felt the tears now tp aku nk muntah.

chow!!

p/s : im sorry for any wrong that i,ve done.


7 comments:

neezareef said...

sabo cik reen...x lama tp wpn mmg rasa mcm lama giler nk abis mabuk tuh

aNgeL pUTiH said...

haluu.. morning r33n.. alahaii.. ciannya bakal mummy nie.. banyak2 sabar r33n.. tu sme dugaan. tapi masa angel dulu syukur sgt2.. langsung takder alahan.. cuma bila dh masuk 6,7 bulan tu angel rasa loya bila gosok gg waktu pagi. tapi tahankan ajer.. bistuh takkan nak p opis dgn gg tak bergosok kan.. hahahhaa... ;p

jus call me ida.. said...

sabar2.. kalau rasa tak larat jangan buat2 kuat..betul.. kalu abgnye banyak cerita suruh dia mengandung next time lak!hehe
my time pun mmg peninggg je memanjang..masa keje kene dilaratkan la kan.. kang tak kojo susah plak.. pas tu balik umah jer terus kedebum naik katil dulu...yang lain tak hambil kesah!hehe
So kalu ada orang membebel2 kita lembik ke aper ke buat derrrrrk ajer..

Puteri Nuur said...

Reen,

Jangan bimbang, insya allah.. alahan tu tak lama.. 3 bulan pertama je biasanya.

Kalau orang nak cakap apapun, let them say. Bukan diaorang yang tanggung kepeningan , kemabukan, keloyaan dan kemuntahan ituw... Setiap orang pregnancynya berbeza.

Pastu, nak tanya.. didalam hatimu, hajatkan baby boy or girl?

Put ada satu petua, yang Put dapatkan dari Dato' Dr. Hamid Arsyat, alah pakar gynae ngetop tue..

Dia cakap, sebelum usia kandungan mencecah usia 12 minggu (3 bulan) jantina belum ditentukan.

Sekiranya nak BOY - makan banyak-banyak seafood.

Sekiranya nak GIRL - makan banyak-banyak sayur dan buah.

I've tried, and it works dengan izin Allah.

Selamat mencuba!

atty's said...

byk bersabar ye REEN...
insyallah nanti ilang..

♥chentaMAYA said...

nape nie?
xthn muntah?
sab0 yea~

Ada Ayrissa said...

kenapa cik reen?
sedikit sbyk sy setuju sgn statment tu...
sy pon dulu alami kesemua menda yg telah dinyatakan itu..
dan pd sy disitulah terletaknya kekuatan seorg wanita yg x mampu ditandingi oleh 100 org lelaki pon...

be strong k? juz think +ve n enjoy ur pregnancy...

:-)

Related Posts with Thumbnails