Thursday, July 9, 2009

barang kemas

erm....kalo masuk labour room mmg tak leh pakai barang kemas ek?
kalo tak dan nk bukak caner?
ke mmg prosedur mmg barang kemas tidak dibenarkan?
mohon komen uolss...


14 comments:

@}--niEra-- said...

barang kemas tu simpan kt umah jer..mcm2 risiko ada..bahaya

aNgeL pUTiH said...

ho la... simpan sajorkk..
tapi kalo betul2 dh nk terrrrrberanak, tak buka pun takper. tapi kalo 1,2 ari duk spital mmg kena buka. kalo masuk operation room WAJIB buka smenya.. nanti misi bukakan okeh :D

syanis said...

yer reen... jgn kan brg kemas... suar kecik ngan baju kecik pun x leh pakai..... eh... baju kecik tu x leh pakai masa ain buat dnc dulu... hehehheheh... masa nak bersalin pakai rasanye... x hengat la....

tapi brg kemas jam sumer kena tanggal yer ... stndby jer tanggal awl awl kat uamh

r33n said...

hahahaha..
tengkiu..tengkiu...
sy yg menurut perintah

hOtMaMa said...

yer uols...klu agak2 dah nak kesepital tuh, better bukak jerk semua... sbb weols dulu, cuma subang kecik ala2 sebutir tu jek pun nurse perasan & suruh bukak...

r33n said...

hotmama,
oh, yea ke kak lela.sgt tajam mata nurse tuh.hikhik..tq kak.

aNgeL pUTiH said...

ha buka2.. buka semuanya.. wakakakak...

r33n said...

angle,
SEMUANYAA???

AyangAizul said...

ko nak bersalin kat smc kan...??? nurse kat situ bebaik belaka, nnt dia bukakkan. tp better la bukak sesiap kat umah or kalo tak smpat kat spital b4 msuk labour room tu ko soh laki ko bukak bior dia simpan. lgpun... kang terjadik kes ilang kang... naya jerk...

dengor ckp org tua.... (bkn aku la kan....)

CHOMEL CUPCAKES said...

my first delivery was emergency caesarean..so,nurse suruh bukak semua,subang yg kecik tu pun kena bukak,then she just pass kat sape2 relative yg ader..2nd baby,plan caesaren,so awal2,sumua dah tinggal kan kat umah..senang cite..all the best to u dik..

atty's said...

ye reen..elok dah dkt ni takyah pakai apa2.senang..
dan kalo nak masuk labour room..atau dr rumah nak ke labour room better pakai kain batik ngn tshirt

Nur Fatihah said...

salam ziarah
yup,mmg x leh pakai brg kemas.bahaya

Ada Ayrissa said...

a'a..mmg xleh buat msk brg kemas..
so, kalo rasa dah nak dekat2 due tu tanggalkan ajer..

x boleh sbb takut tertarik atau terlekat atau terbelit ke bila kadaan jd x terkawal nnt...ekekekke

Beautiful Disaster said...

kalau bersalin normal tak apa pakai barang kemas, kalau operation diorang akan suruh bukak. dun worry. jgn pikir mende2 kecik ni reen. yg penting awak tu. tak sabar nak tengok baby reen pulak .hehe.

Related Posts with Thumbnails