Thursday, April 30, 2009

craving

hi ols..

agak bz tp kemalasan caner tu?
keje kompon siap tp motivate diri ntah hape2..

fokus reen..fokus..
huhuh..cam tak leh jer..penat dah cuba nih..hikS! alasan!


lately ni kan aku ade crave kat something..

benda2 yg manis

cth?

cup cakes,

aku beli sebijik RM3 kat kedai kek, mcm mhl dan tak puas jer nk mkn.nk beli byk2 yg home made tu murah ler sket kan, tp mcm tak jumpe jer kat shah alam nih.agak2 korang tau tak?

puding kastard
yeah! keteringinan kat benda ni juga, tak bley kawal, tp since dah pndai wat benda ni, so bebila masa jer aku leh wat even tgh2 mlm pun.hahaha..tedap oooooooo...
mek,dd,biha meh ler dtg umah aku, aku wat puding kastard ni utk korang
* kedua2 gambar itu aku rembat jer.janji ade.nk harap aku? ghentikan ler..



tp bila cter part suke mkn benda manis ni, risau gak aku.kang tetiba next check up, aku ade kencing manis plak, caner? kang tak pasal, cucuk insulin tetiap ari..ohhhh... tak moooooooo...maka pastikan aku beringat sblm kena!

esk smpi ahad, aku + en laki + mak pak adik bradik aku akan bertafakur, melepak2 kan otak dan diri di PD. 1st time nk jejak rest house opis aku nih. dan ari senin aku cuti..sukaaaaa....minggu dpn keje 4 ari lagi..kehkehkeh.,.. aku ni dah tahap kene brenti keje ke hape. gler mls nk g keje nih!



muka tuan tnh kedaung yg ntah kurun mane punye gambr aku br edit.

p/s : minggu dpn dah 6 bln..huhuh..kejapnye..

10 comments:

Beautiful Disaster said...

sedapnya puding kastard tu. nak suruh mak buat lah. malas nak buat sendiri. hehe.

cik r33n said...

hehehe...mkn time2 cuaca pns ni mmg ler nyaman gler ryn.

alina said...

reen...resepi skit tang puding tuh

Ma'am_Chelsea said...

Puding kastard tu nmpak sgt2 mnggiurkan....!!!!

Bestnyerrr....

Ader resepi x Cik Reen? ;)

atty's said...

puding tu bukan reen je suka..kty pun sukak..

cik r33n said...

alina,
yg ni bhn untuk puding yea.

1 cawan tepung kastard
4 cawan air
1/2 cawan gula pasir

kacau smpi pekat n naik kuning yg cantik.

ma'am Chelsea,
nk resipi penuh eh,
jom ler kite ym2

kty,
haha..tedap kan kty..part kuah dia tu boh bebyk smpi tak nmpk puding tu lagi mantop..

cik r33n said...

alina,
kacau atas api tau..hehe..lupo laks!

WeBViDeOKLiP said...

nak mkn puding kastard
heehhe

biEha said...

waaa..puding kasterd....dapnyer mkn sejuk sejuks....nyum nyum nyum...

aku pun sejak2 kawen, niat nk mencube bende bru sungguh berkobaran..huhuhu...

cik r33n said...

marilah kite mencoba nye bieha,
pakkal ler jauh, dekat kaluuu..ade yg tukar2 mangkuk.hahaha

Related Posts with Thumbnails